Občina Žiri
Loška cesta 1, 4226 Žiri
Domov Za občane Trim steza

Šport

Žirovska trim steza Laz je bila v 40 letih obstoja že dvakrat prenovljena. Prvo postavitev je leta 1976 pripravil učitelj telesne vzgoje Janez Bizjak. Vadišče je bilo dobro sprejeto in postalo priljubljena točka žirovskih rekreativcev. Z leti so se table in vadbena orodja obrabili, zato so študenti leta 1996 trim stezo obnovili.

Po desetih letih so bili rekviziti in table ponovno dotrajani in na pobudo občanov smo se spet lotili dela. Kupili smo nekaj novih telovadnih orodij, nekatere pa samo obnovili ter naredili nove table. Pri posodobitvi vaj, ki bodo prispevale k še učinkovitejši vadbi, nam je svetovala športna pedagoginja Janja Grošelj, pri tehnični izvedbi pa Andrej Bogataj. Proga je dolga 2,5 kilometra, na njej pa je 20 različnih postaj za vaje: 7 ogrevalnih vaj, 12 vaj za treniranje kondicije in krepitev mišic ter na koncu vaje za raztezanje.

Za zadnjo obnovitev trim steze se najlepše zahvaljujemo podjetjem Metalika Kacin, Pekarna Magušar, Varjenje kovin Modrijan in Laprina ter naslednjim društvom in klubom: Rod zelenega Žirka, Judo klub Žiri, Klub žirovskih Študentov, Planinsko društvo Žiri, Karate klub Žiri, Floorball klub Žiri, Sevilla in Športni park Jernej Les.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?